Lihanjalostusta Kuusamossa

Osaavaa lihanjalostusta metsästä pöytään!

Kuusamon Lihatuote on ammattitaitoinen liha-alan yritys, jonka erityisosaamista on lihanjalostus, -tarkistus sekä -leikkaus. Olemme avanneet uuden EU:n hyväksymän riistankäsittelylaitoksen, johon hirven tai muun riistaeläimen voi tuoda ns. takki päällä leikattavaksi. Jalostamme tuomasi hirven Sinulle - mm. hirvimakkaraksi tai hirvisäilykkeeksi. Voimme myös lämminsavustaa hirven ja poron lihat. Ota yhteyttä, niin sovitaan lihanjalostuksesta juuri sinun tarpeisiisi!  

Ostamme hirveä ja sovitusti myös muuta riistaa. Soita ja kysy lisää!

Saaliin käsittely

Saaliin käsittelyllä vaikutetaan lihan laatuun, makuun ja käyttökelpoisen lihan määrään jo ennen lihanjalostusta. Jokaisessa työskentelyvaiheessa tulee huomioida hygieenisyys eli puhtaat kädet, kertakäyttöhansikkaat sekä työvälineet.

Riista on kannattavaa käsitellä mahdollisimman pian sen kuoltua. Mitä enemmän riista on sitä pyydystettäessä vaurioitunut ja mitä lämpimämpi ilma on, sitä nopeammin on riistan käsittely aloitettava. Kuitenkin monesti jopa vuorokauden kuolleena ollut riista on monesti täysin käyttökelpoista.

Ota yhteyttä meihin, jos et ole varma riistan käyttökelpoisuudesta!

Lopetuslaukauksen jälkeen eläimestä päästetään mahdollisimman nopeasti veri pois pistämällä. Veren poiston jälkeen saaliin vatsaontelon elimet poistetaan suolistamalla tarkoituksena bakteerien leviämisen estäminen. Jos kuljetus meille ei onnistu tunnin kuluessa, kannattaa suolistus tehdä heti kaadon jälkeen, varsinkin jos epäillään, että suolet ovat ampumisen yhteydessä vaurioituneet.

Saaliin voi tuoda meille takki päällä, me huolehdimme nylkemisestä, riiputuksesta sekä muusta jatkokäsittelystä.

Oman käsittelymme osalta takaamme aina erityisen herkullisen ja murean lihan.

Haluatko tietää lisää palveluistamme?